maandag 31 augustus 2009

Kirsten


Kirsten heeft een keer voor één van mijn workshops geposeerd. Samen hebben we ook foto's gemaakt voor de website van Iggy Design.
We hebben geprobeerd een aantal verschillende dingen te doen.

En om het af te leren nu nog een portretje, nu in kleur. Vroeger altijd zwart/wit, maar ik begin nu, af en toe, van mijn geloof te vallen.

maandag 24 augustus 2009

urban exploring

Niet dat ik zo's geweldige urban-explorer ben, maar vrienden Mars en Stephanie zijn dat zeker wel. Ik leer het wel een beetje, maar de steun van zulke ervaren rotten vind ik wel heel prettig. Zeker ook omdat Stephenie voor dit soort locaties een uitstekend model is.

Deze foto's zijn gemaakt in een groenvoederdrogerij ergens in Flevoland. Op de Hyves van Mars vind je foto's van de drogerij zelf, ik gebruik vaak slechts onderdelen als achtergrond en ben vooral bezig met het model, de sfeer en het licht.
Voor eerdere foto's van andere urban-locaties zie ook mijn website.

vrijdag 14 augustus 2009

nieuwe data workshops

Zoals velen van jullie wel weten, heb ik naast mijn huis een mooie studio. Daar geef ik ook regelmatig workshops portret- en figuur/artstiek naakt - fotografie. Veel aandacht wordt besteed aan licht een regisseren. Je gaat echt zelf aan de slag. Leren dus door het zelf te doen.
De nieuwe data zijn te vinden op www.frankboots.nl/workshops.php

!!! NU OPGEVEN DUS !!!!

Globaal zijn mijn workshops in te delen in workshops welke meer gericht zijn op de techniek en workshops waar het accent ligt op ensceneren/regisseren etc.. Naast workshops portret-/modelfotografie, zijn er ook workshops waar 's middags figuurstudie/artistiek naakt aan de orde komt. Omdat de groepen klein zijn kan er goed rekening gehouden worden met de wensen ven de deelnemers. Elke workshop start met de vraag: wat wilt u leren vandaag?

Nog vragen mail rustig even naar fotografie@frankboots.nl

woensdag 12 augustus 2009

Nadine

Vorige week heb ik foto's gemaakt van Nadine. We hebben samen fijn gewerkt. Vaak kies ik eerder voor foto's, waar het model recht in de lens kijkt. Je hebt dan als beschouwer direct contact met het model. Dit keer daar juist niet voor gekozen, het geeft meteen een heel andere sfeer.


zondag 9 augustus 2009

Zwanger


Heel regelmatig maak ik zwangerschapsfoto's. Dit is (bijna) altijd in opdracht en dan zijn de foto's natuurlijk voor de klant en ook alleen voor hem/haar. Ook afgelopen week mocht ik weer foto's maken van een zwangere vrouw. Helaas kan ik die foto's niet hier laten zien. Daarom maar een andere, eerder gemaakte foto.


woensdag 5 augustus 2009

Nee, nooit lachende foto's!!

Toch maar even verder proberen met de weblog. Het bijhouden zal nog wel een probleem worden. Ander probleem: Hoe zet je er bijvoorbeeld een teller op?

Laatst heb ik een shoot met Tessa gedaan. We hadden elkaar ontmoet op DH. Normaal houd ik helemaal niet van lachende mensen op de foto. Maar haar lach was fantastisch, heel natuurlijk en een mooie blik erbij. Echt aanstekelijk, je wordt er vrolijk van. Daar viel ik zelfs voor.